Hej igen. Är du intresserad av att veta vilket Sveriges bästa webbhotell är eller är du endast ute efter pris. Jag ska försöka lotsa dig igenom de alternativ som jag själv har erfarenhet av. Om du inte har lust att läsa hela texten så kan jag direkt säga att Gustafsson Webb föredrar one.com – obs, detta är ingen spons.

Om du inte vill sätta dig in i webbhotell och domänregistrering kan vi på Gustafsson Webb hjälpa dig med detta. Gustafsson Webb erbjuder heltäckande tjänster, så förutom själva utvecklingen av er hemsida hjälper vi er med webbhotell, domänregistrering, epost etc. Hör av dig till oss om du har några frågor. Annars följer några korta reflektioner om de olika webbhotellen vi har erfarenhet av nedan. Enjoy.

One
Poäng 4 av 5
One.com levererar en stabil driftmiljö av högsta klass. Den håller bra ping-tider och högsta tillgänglighet. Förutom det levererar även one.com en utomordentlig support med dygnet-runt-tillgänglighet. Kundservice är supertrevliga och kompetenta. Det negativa är kontohanteringen, det är lite bökigt att hantera flera domäner på samma webbutrymme. One.com är sammanfattningsvis billiga, bra och duktiga – min favorit.

Loopia
Poäng 3 av 5
Loopia levererar även de en stabil driftmiljö av högsta klass och en intuitiv och lätthanterlig kontrollpanel. I kontrollpanelen är det lätt att hantera sina olika domäner. Det negativa med Loopia är att de verkar vilja ha betalt för allt – allt från en vanlig vidarebefordran till avgifter för domänflyttar. Därför dras poängen ner för dem. Samt att de är mycket dyrare än one.com. Sammanfattningsvis är Loopia bra och duktiga men dyra.

Surftown
Poäng 2 av 5
Kanske det billigaste alternativet, men med kanondålig prestanda. Alla hemsidor jag någonsin varit i kontakt med som har surftown har gått otroligt långsamt. Dessutom har deras kundvård aldrig varit särskilt bra. Sammanfattningsvis är Surftown billiga men inte särskilt bra. Välj bort om du kan.

 

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+