Har du ett nytt företag och ska registrera domännamn för din verksamhet. Nedan beskriver vi vad ni bör tänka på innan ni gör det och förklarar enkelt hur en registrering går till.

Vad ska du tänka på?
Har du redan ett etablerat företagsnamn är det naturligt att helt enkelt välja företagsnamnet som domännamn. Det finns dock fördelar med att inte redan ha ett etablerat företagsnamn eftersom att då har du möjlighet att få lite SEO-på köpet. Google kommer placera din hemsida väldigt högt upp i sökresultaten om det skrivna sökordet finns med i ditt domännamn – och det har blivit allt vanligare att företag uppmärksammar det. Exempelvis är det inte särskilt ovanligt att man i webbranschen ser konkurrenter som har lagt in ord som webb, hemsida, webbproduktion i sitt domännamn. Det kommer generera bra googleplacering för just de sökorden – och det är en värd investering. Ett domännamn kostar endast runt 110kr per år vilket är en mindre kostnad om man jämför med andra SEO-skapande tjänster.

Hur gör du?
Domäner hanteras av .se-stiftelsen och kan registreras via ett 50tal återförsäljare. Se hela listan av återförsäljare här. Återförsäljaren säljer endast domänen till dig men det kommer vara du som står som ägare.

Koppla domännamnet till er hemsida
De flesta återförsäljare av domännamn erbjuder även webbhotell som tjänst så att du kan placera både din domän och din hemsida hos samma återförsäljare. Eller så väljer du två separata leverantörer – och ber därefter din domänleverantör att peka din domän till rätt webbhotell. Du kan alltid flytta en domän till en annan leverantör.

Vill du inte göra det själv?
Vi på Gustafsson Webb kan hjälpa dig med allt detta så att du inte behöver sätta dig in i detaljer. Vi kan tillsammans med er bestämma vilken domän som passar er bäst och därefter sköta hela registreringen och hostning åt er. Kontakta er så kan vi hjälpa er redan idag.

 

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+