Följ webbens senaste trender och händelser.

Tips och steg för att lyckas på webben. Hemsida tips för dig.

Följ webbens senaste trender – om den här bloggen

Vill du lära dig mer om webbens senaste trender och de senaste händelserna på internet? Vi levererar tre nya spaningar varje vecka. Följ vår blogg om du vill lära dig mer om hur du och din hemsida kan lyckas på webben. Vi ger dig guider, trix och hemsida tips som hjälper dig skapa resultat på din hemsida. Det kan hända att ett och annat erbjudande slinker med. Välkomna!

De 3 största fördelarna med WordPress

WordPress är världens mest populära CMS-system. CMS betyder Content Management System och syftar till de bakomliggande system som finns tillgängliga för en hemsida. Det är i CMSet som webbredaktör lägger in sina texter, bilder och annat innehåll och sen publicerar det. Att WordPress har blivit världens populäraste CMS beror framförallt på dessa tre saker.

1. Enkelheten
Wordpress är byggt med målet att en vanlig datoranvändare ska kunna sköta om och hantera sin egen sida. Deras mål med utvecklingen är att man ska kunna göra allting själv – detta har de lyckats med genom att skala bort det onödiga, utveckla ett enkelt och intuitivt gränssnitt samt att jobba agilt med vidareutveckling av systemet. Alla buggar fixas snabbt och de flesta önskemål uppfylls – det skapar en heltäckande CMS-lösning för de flesta verksamheter.

2. Sökmotorvänligt
En av de stora fördelarna med en WordPress hemsida är att det ger bra utslag på sökmotorer såsom Google. WordPress har i grunden en struktur som sökmotorerna lätt kan söka igenom och indexera. Google gillar wordpress-hemsidor och förstår hur den ska tolka innehållet. När Google vet vad din hemsida innehåller kan den visa din hemsida i sökresultaten för relevanta sökord. Där andra CMS-verktyg kräver manuellt arbete och tid har WordPress inbyggd funktionalitet – med WordPress hamnar du högre upp i sökresultaten och kan lägga mindre tid på manuell sökmotoroptimering.

3. Metapopulärt
Wordpress är ett open-source system – källkoden till systemet finns tillgängligt publikt. Det innebär att vem som helst kan bygga på systemet med funktionalitet och moduler i så kallade plugins. I och med att systemet är så populärt så finns det en uppsjö av plugins till WordPress; allt från omfattande e-butiker till facebookintegrationer. Oftast är det installerat och klart på några få klick. Att WordPress blir mer populärt innebär att fler saker kommer utvecklas vilket innebär att det blir ännu mer populärt – det är svårt att se hur den trenden skulle vända.

 

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+

Är wordpress hemsidor fortfarande det bästa?

Är wordpress hemsidor fortfarande det bästa?

I många år har WordPress varit marknadsledande på webben med nästan obegriplig framgång. På några år har WordPress gått till att driva 26% av internets alla webbsidor och siffran är fortsatt växande. Med över 60% procent marknadsandel är WordPress det absolut mest använda CMS. Om man tittar på hemsidor utvecklade senaste året är siffran ännu högre. Även mer intressant är att WordPress tar andelar för typer av webbplatser som traditionellt inte passat i en WordPressplattform. Webbplatser av större storlek, mer innehåll, fler besökare, m.m.

Trenden har varit och är fortsatt tydlig. WordPress är störst och blir större. Hur stor av del av framgången motiveras av dess egna momentumm och hur stor del av fördelar i jämförelse mot andra CMS?

Det finns många alternativ för CMS och webbplatfformar. Vi har de klasssiska konkurrenterna till WordPress; Joomla och Drupal. WordPress har utklassat dessa i flera år och det blir svårt för de att hinna ikapp.

Bubblarna är de system som likt WordPress kan kliva in som en underdog och ta marknadsandelar genom att erbjuda någonting som de andra inte har.  Trenden här är att webbhostleverantören själva bygger egna CMS åt sina kunder. Ofta enklare och ännu mer intuitiva än WordPress. Ofta med one-click-install och färdiga mallar för en uppsjö av olika verksamheter, teman, etc.

 

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+

Guide för registrering av din nya domän

Har du ett nytt företag och ska registrera domännamn för din verksamhet. Nedan beskriver vi vad ni bör tänka på innan ni gör det och förklarar enkelt hur en registrering går till.

Vad ska du tänka på?
Har du redan ett etablerat företagsnamn är det naturligt att helt enkelt välja företagsnamnet som domännamn. Det finns dock fördelar med att inte redan ha ett etablerat företagsnamn eftersom att då har du möjlighet att få lite SEO-på köpet. Google kommer placera din hemsida väldigt högt upp i sökresultaten om det skrivna sökordet finns med i ditt domännamn – och det har blivit allt vanligare att företag uppmärksammar det. Exempelvis är det inte särskilt ovanligt att man i webbranschen ser konkurrenter som har lagt in ord som webb, hemsida, webbproduktion i sitt domännamn. Det kommer generera bra googleplacering för just de sökorden – och det är en värd investering. Ett domännamn kostar endast runt 110kr per år vilket är en mindre kostnad om man jämför med andra SEO-skapande tjänster.

Hur gör du?
Domäner hanteras av .se-stiftelsen och kan registreras via ett 50tal återförsäljare. Se hela listan av återförsäljare här. Återförsäljaren säljer endast domänen till dig men det kommer vara du som står som ägare.

Koppla domännamnet till er hemsida
De flesta återförsäljare av domännamn erbjuder även webbhotell som tjänst så att du kan placera både din domän och din hemsida hos samma återförsäljare. Eller så väljer du två separata leverantörer – och ber därefter din domänleverantör att peka din domän till rätt webbhotell. Du kan alltid flytta en domän till en annan leverantör.

Vill du inte göra det själv?
Vi på Gustafsson Webb kan hjälpa dig med allt detta så att du inte behöver sätta dig in i detaljer. Vi kan tillsammans med er bestämma vilken domän som passar er bäst och därefter sköta hela registreringen och hostning åt er. Kontakta er så kan vi hjälpa er redan idag.

 

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+

Se vår produktvideo – Gustafsson Webb producerar webbens bästa hemsidor

Jag tänkte i det här blogginlägget berätta lite mer om Gustafsson Webb.

Nedan är vår nyskapade produktfilm som berättar vad våra hemsidor kan göra för dig som kund. Våra hemsidor är unika med modern design och funktion och levereras alltid med responsiv design och bästa förutsättningar för att lyckas på webben. Vi sökmotoroptimerar ert innehåll och lyfter ert företags hemsida på Google. Mer om detta i produktfilmen nedan. Enjoy!

Om oss
Gustafsson Webb är en wordpress webbyrå i Stockholm. Sedan starten 2012 har vi utfört flertalet uppdrag av olika omfattning till kunder runtom Stockholmsområdet. Vi erbjuder våra kunder en rad olika produkter och tjänster inom webb och IT. I vårt utbud finns bland annat webbplatser, sökmotoroptimering, social mediastrategi, video- och flasheditering, it-konsulting och skribenthjälp.

Vår affärsidé
Vår affärsidé är att utveckla framtids- och kvalitetssäkrade hemsidor med yttersta fokus på kundens behov. Detta gör vi genom nära kundkommunikation under hela projektets gång. Vi slutför aldrig våra uppdrag förrän ni som kund är 100% nöjd, vi strävar alltid efter att positivt överraska er som kund med de tjänster och produkter vi levererar. Genom att jobba med licensfria innehållshanteringssystem kan vi erbjuda detta till kostnadseffektiva priser.

Fråga oss
Vi sysslar framförallt med hemsidor men erbjuder även våra kunder andra tjänster inom webb. Vi kan hjälpa dig eller ditt företag med det mesta på webben. Hör av dig till oss med dina frågor.

Vad gör vi annorlunda från andra webbyråer?
Vi väljer att jobba agilt, med många leveranser. Vi gör en grundlig men effektiv behovsanalys och kan inom några dagar från första kontakt leverera ett pris- och designförslag till dig. Du får snabbt någonting att ta ställning till och det kostar inte dig några pengar.
Kostnadsfritt pris- och designförslag inom några dagar från första kontakt. Ingen kostnad för er förrän ni vet vad ni får och till vilket pris.
Vi jobbar agilt med flera delleveranser för att säkerställa att du får rätt saker, i rätt tid till rätt pris. Vi låter ingenting falla mellan stolarna.

 

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+

5 anledningar att välja en hemsida i WordPress.

1. Användarvänligheten
Användarvänligheten är nog det WordPress är mest känd för och det den största anledningen till dess framgång. Att använda en hemsida i WordPress kräver inga avancerade datorkunskaper eller kunskaper inom html eller kodning. Vem som helst kan sätta sig in i gränssnittet och på enkelt sätt sköta innehållet och funktionaliteten på sin hemsida. Genom att använda färdiga designmallar och moduler kan man på enkelt sätt även vidareutveckla och bygga på hemsidan.

2. Sökmotoroptimeringen
En av de stora fördelarna med en WordPress hemsida är att det ger bra utslag på sökmotorer såsom Google. WordPress har i grunden en struktur som sökmotorerna lätt kan söka igenom och indexera. Där andra CMS-verktyg kräver manuellt arbete och tid har WordPress inbyggd funktionalitet – med WordPress hamnar du högre upp i sökresultaten och kan lägga mindre tid på manuell sökmotoroptimering.

3. Kostnadsfritt
WordPress är ett licensfritt och gratis CMS. Det innebär att vi som webbyrå kan hålla ner våra kostnader och därmed erbjuda våra hemsidor till lägre pris. Det är ingen slump att priset för en hemsida har gått ner sen CMS-verktygen kom ut på marknaden.

4. Framtidssäkert
Eftersom att WordPress är så populärt kan vi med stor sannolikhet gissa att WordPress kommer att fortsätta utvecklas. Det innebär att du som väljer WordPress kan vara säker på att det även i framtiden kommer vara ett stort, starkt och snyggt CMS. Genom att välja WordPress framtidssäkrar du din plattform.

5. Webbutvecklare älskar WordPress
Som webbutvecklare älskar jag WordPress. Det är enkelt att sätta upp, det kräver mindre resurser och är helt enkelt smidigare för alla webbutvecklare att jobba med. Istället för att lägga flera timmar på att sätta upp en hemsida innan man kan börja jobba med den verkliga hemsidan är man med wordpress igång på ett par minuter. Det innebär mer tid för frontend för webbutvecklare vilket betyder snyggare gränssnitt för lägre pris till kund.

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+