Är wordpress hemsidor fortfarande det bästa?

I många år har WordPress varit marknadsledande på webben med nästan obegriplig framgång. På några år har WordPress gått till att driva 26% av internets alla webbsidor och siffran är fortsatt växande. Med över 60% procent marknadsandel är WordPress det absolut mest använda CMS. Om man tittar på hemsidor utvecklade senaste året är siffran ännu högre. Även mer intressant är att WordPress tar andelar för typer av webbplatser som traditionellt inte passat i en WordPressplattform. Webbplatser av större storlek, mer innehåll, fler besökare, m.m.

Trenden har varit och är fortsatt tydlig. WordPress är störst och blir större. Hur stor av del av framgången motiveras av dess egna momentumm och hur stor del av fördelar i jämförelse mot andra CMS?

Det finns många alternativ för CMS och webbplatfformar. Vi har de klasssiska konkurrenterna till WordPress; Joomla och Drupal. WordPress har utklassat dessa i flera år och det blir svårt för de att hinna ikapp.

Bubblarna är de system som likt WordPress kan kliva in som en underdog och ta marknadsandelar genom att erbjuda någonting som de andra inte har.  Trenden här är att webbhostleverantören själva bygger egna CMS åt sina kunder. Ofta enklare och ännu mer intuitiva än WordPress. Ofta med one-click-install och färdiga mallar för en uppsjö av olika verksamheter, teman, etc.

 

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+