1. Användarvänligheten
Användarvänligheten är nog det WordPress är mest känd för och det den största anledningen till dess framgång. Att använda en hemsida i WordPress kräver inga avancerade datorkunskaper eller kunskaper inom html eller kodning. Vem som helst kan sätta sig in i gränssnittet och på enkelt sätt sköta innehållet och funktionaliteten på sin hemsida. Genom att använda färdiga designmallar och moduler kan man på enkelt sätt även vidareutveckla och bygga på hemsidan.

2. Sökmotoroptimeringen
En av de stora fördelarna med en WordPress hemsida är att det ger bra utslag på sökmotorer såsom Google. WordPress har i grunden en struktur som sökmotorerna lätt kan söka igenom och indexera. Där andra CMS-verktyg kräver manuellt arbete och tid har WordPress inbyggd funktionalitet – med WordPress hamnar du högre upp i sökresultaten och kan lägga mindre tid på manuell sökmotoroptimering.

3. Kostnadsfritt
WordPress är ett licensfritt och gratis CMS. Det innebär att vi som webbyrå kan hålla ner våra kostnader och därmed erbjuda våra hemsidor till lägre pris. Det är ingen slump att priset för en hemsida har gått ner sen CMS-verktygen kom ut på marknaden.

4. Framtidssäkert
Eftersom att WordPress är så populärt kan vi med stor sannolikhet gissa att WordPress kommer att fortsätta utvecklas. Det innebär att du som väljer WordPress kan vara säker på att det även i framtiden kommer vara ett stort, starkt och snyggt CMS. Genom att välja WordPress framtidssäkrar du din plattform.

5. Webbutvecklare älskar WordPress
Som webbutvecklare älskar jag WordPress. Det är enkelt att sätta upp, det kräver mindre resurser och är helt enkelt smidigare för alla webbutvecklare att jobba med. Istället för att lägga flera timmar på att sätta upp en hemsida innan man kan börja jobba med den verkliga hemsidan är man med wordpress igång på ett par minuter. Det innebär mer tid för frontend för webbutvecklare vilket betyder snyggare gränssnitt för lägre pris till kund.

connywhite2

Om Conny Gustafsson

Conny Gustafson är teknisk projektledare och grundare av Gustafsson Webb. Conny har en lång akademisk och praktisk bakgrund inom it med inriktning webb. Han leder våra uppdrag från första kontakt med kund till publicering med lyckat resultat gång på gång.
Följ på Google+